Dansgarde

                                                 

  

Historie
De dansmariekes make deel oet van de gardes. Zie beelde de marketensters oet, die oeŽts vuur de de troppe eŽte, drank en compenie mooste regele.

Streupers

ít paradepeŽrdje van de vereniging is de dansgarde. ZoeŽ wie vier dat kinne oet dír ďRheinischeĒ vasteloavend, woeŽ ít danse ín hoeŽg aanzieŽ heŽt, hat dees dansgarde altied al in īn boetegewuŽne positie gesjtange in dír Broenssemse vasteloavend. Mťr ooch boete Broenssem kint ozze dansgarde zich vruije op ín werme belansjtilling.

De dansgarde besjteet oet inne groep van jongere en inne groep van ouwere Tanzmarieche en DansofficeŽre. Zie sjtudere vuur jieŽder vasteloavesseizoen ín aantal nuje danse in, die zie bie versjillende geleŽgenhede aan ít publiek loate zien.

Historie
De dansmariekes maken deel uit van de gardes en beelden de marketentsters uit, die ooit de troepen van spijs, drank en vermaak voorzagen. 

Streupers
Het paradepaardje van de vereniging is de dansgarde. Conform de "Rheinische" carnaval, waar het dansen in hoog aanzien staat, heeft deze groep altijd al in een uitzonderlijke positie gestaan binnen de Brunssumse carnaval. Maar ook buiten de Brunssum weet onze dansgarde zich van een warme belangstelling verzekerd.

De dansgarde bestaat uit een groep van jongere en een groep van oudere Tanzmariechen en Dansofficieren. Zij studeren ieder carnavalsseizoen diverse nieuwe dansen in welke zij tijdens diverse gelegenheden aan het publiek demonstreren.

  

Leden van de dansgarde zijn:     

Nina Wijtsema  lid vanaf 1997

Charity Prins lid vanaf 1998

Samantha Wemmenhove
 

Cynthia Verbruggen

Angelica Verbruggen

Demi Geertsema
 
Fanity Houben
Ashley Houben

Romy Coenjaerts
 

Naomi Janssen

Ryanne Braamse

Megan Gorissen
 
Janou Kruts
Isabella Grissen

Lieke van Dosselaar
 

 

Marit van Grieken

Myrthe van Grieken Shakira van de Laarschot  

 

Kim Verkoyen

Carmen Kroezen Marina Zerdoner  
 

Amy-Jo Duijkers

Lynn Leunissen Shanaya NoŽl  
 

Shania Rittersbeek

Britney Tieben Lisa Verkoijen  
 

 

     

Terug naar onderdelen