Nieuwtjes over CV De Streupers

Stadsprinsenpaar Marc 1 en Saskia 1 (Schendelaar)

Stadsprins Marc I en Stadsprinses Saskia I, dat zijn Marc en Saskia Schendelaar, getrouwd sinds 2018. Samen hebben ze met Jeremy van 17, Dean van 17 en Maud van 14 drie kinderen.

Marc is de carnaval met de paplepel ingegoten. Geboren in 1973 werd hij door de Pap en de Mam al op driejarige leeftijd op sleeptouw genomen naar de Streupers. Hoe kan het anders als je uit Brunssum Noord komt? Hij is lid geweest van de dansgarde en later in de Hofkapel Ummer D’r Bie actief geweest met de kleine trom. Op 12-jarige leeftijd volgde de verhuizing naar de Rozengaard.

Marc is bijna 40 jaar lid van VV de Leeuw, waarvan al meer dan 25 jaar ook actief als trainer, nu trainer van VV de Leeuw JO19-1. Na uitstapjes richting Hoensbroek en de Venweg inmiddels al 20 jaar woonachtig op het Leeuwstuk. Een ras-Brunssumer dus. Sinds 3 jaar ook actief in de vasteloavesmuziek met de zanggroep 3xNIX. Altijd de wens gehad om een keer Stadsprins te mogen zijn van ’t Parelrieëk Broenssem en dat dit ook nog bij C.V. De Streupers gebeurt, maakt dat gesteld kan worden "A Dream comes True". Werkzaam is hij als vestigingsmanager/accountmanager bij Beuker Kunststoffen.

Saskia is geboren in 1971 in Valkenburg aan de Geul. Carnaval vierde zij altijd met veel plezier, vooral de sjpringmiddig in het Paviljoen en Scala waren altijd leuk. 6 jaar geleden heeft zij Marc leren kennen en is zij neergestreken in Brunssum, nadat zij als Limburgse Meid, diverse plaatsen in het Limburgs land had bewoond. Door Marc, hoe kan het anders, kennis gemaakt met de carnaval in Brunssum en De Streupers. Haar hobby’s zijn stedentrips.

 

 

In Memoriam  Ben Velraeds 1945 - 2019

Met groot verdriet, maar ook met veel dankbaarheid voor wat hij voor de Streupers heeft betekend, maken wij bekend dat op maandag 4 februari jl ons ere-bestuurslid, Stadsprins 1973 en oud-president Ben Velraeds, na een lang ziekbed, is overleden. Ben was de man die, samen met veel oud-Streupers, de carnaval in het Open Huis in Brunssum-Noord heeft getrokken. Hij was, als lid van de Karnevalsraod Broenssem, volop betrokken bij de organisatie van de vastelaovend in Brunssum. Tevens presenteerde Ben jarenlang het jaarlijkse Buuttefestival in d'r Brikke Oave. In hem verliezen wij een Streuper en carnavalist in hart en nieren. Wij wensen de familie en alle (oud) Streuperleden, groot en klein, heel veel sterkte de komende periode en er zal wellicht de komende carnaval veel aan hem gedacht worden.


 
Jubilarissen 2018> staand vlnr Jos Janssen (2x11 jaar lid); Annie Janssen (2x11 jaar lid); Maurice Velraeds (2x11jaar bestuurslid/president); Raymond Janssen (1x11 jaar lid); Ron Logister (1x11 jaar bestuurslid); Frans Nowak (1x11 jaar lid); Marleen Mols (1x11jaar beschermvrouw)
zittend Ashley en Fanity Houben (beiden 1x11 jaar lid)
   


 

Rob Bindels en Maurice Velraeds in het ere-bestuur

(foto met dank aan Foto's Brunssum)
Tijdens het buuttefestival, op 23 februari 2019, werden beide heren benoemd tot ere bestuursleden van CV De Streupers. Zowel Rob als Maurice zijn jarenlang voorzitter van de Streupers geweest. Daarbij was Maurice 22 jaar lang president en Rob initiatiefnemer en 24 jaar bestuurslid en later voorzitter van de Federatie Euregionale Gardes welke elk jaar het Gardetreffen in de Euregio organiseert. Zij dragen beiden hun taken over aan opvolgers en mogen, dankzij hun jarenlange inzet, plaats nemen in de galerij van erebestuur. De leden van de Streupers danken beide heren voor hun jarenlange inzet en hopen dat we nog jaren van hun vakmanschap gebruik mogen maken.
 

 

 
 
Deze Streuperskar is te huur inclusief traktor.
Voor inlichtingen: 06-11343790
Kosten afhankelijk van huurperiode en afstand