Dansgarde

                                 

  

Historie
De dansmariekes make deel oet van de gardes. Zie beelde de marketensters oet, die oets vuur de de troppe ete, drank en compenie mooste regele.

Streupers

t paradeperdje van de vereniging is de dansgarde. Zoe wie vier dat kinne oet dr Rheinische vasteloavend, woe t danse n hoeg aanzie het, hat dees dansgarde altied al in n boetegewune positie gesjtange in dr Broenssemse vasteloavend. Mr ooch boete Broenssem kint ozze dansgarde zich vruije op n werme belansjtilling.

De dansgarde besjteet oet inne groep van jongere en inne groep van ouwere Tanzmarieche en Dansofficere. Zie sjtudere vuur jieder vasteloavesseizoen n aantal nuje danse in, die zie bie versjillende gelegenhede aan t publiek loate zien.

Historie
De dansmariekes maken deel uit van de gardes en beelden de marketentsters uit, die ooit de troepen van spijs, drank en vermaak voorzagen. 

Streupers
Het paradepaardje van de vereniging is de dansgarde. Conform de "Rheinische" carnaval, waar het dansen in hoog aanzien staat, heeft deze groep altijd al in een uitzonderlijke positie gestaan binnen de Brunssumse carnaval. Maar ook buiten de Brunssum weet onze dansgarde zich van een warme belangstelling verzekerd.

De dansgarde bestaat uit een groep van jongere en een groep van oudere Tanzmariechen en Dansofficieren. Zij studeren ieder carnavalsseizoen diverse nieuwe dansen in welke zij tijdens diverse gelegenheden aan het publiek demonstreren.

  

Terug naar onderdelen